SANAYİ CD. KAZIMDİRİK MAH. NO:33 A BLOK KAT:6, DR:606 BORNOVA-İZMİR+90 (232) 486 54 11info@likayapi.com.tr
Lika Yapı

Barcelona'da Buluştuk

upload/13/wbhe_bulten_r2_c3.jpg

Lika Yapı, Renolit ile Türkiye yapı sektörü temsilcilerini Barcelona’da buluşturdu

Lika Yapı Çatı Sistemleri, 28 milyon metrekare üretim hacmi ile dünyanın en büyük pvc & tpo membran üreticisi Renolit’in yenilikçi ve üstün teknolojisini müşterileri ile İspanya’da buluşturdu.
Renolit Alkorplan’ın Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Marmara bölgeleri temsilciliğini üstlenen Lika Yapı, çatı, temel-perde, su deposu ve gölet izolasyonlarında kullanılan sentetik örtülerin yanı sıra, proje firmaları, müşavir firmalar, inşaat firmaları ve uygulama firmalarının temsilcileri olan müşterilerine çevre dostu “akıllı çatı sistemleri”ni doğrudan üretim üssünde tanıtmak için Renolit’in Barcelona tesislerine geziler düzenledi.
Bu gezilerde yapılan sunumlarda ALKORPLAN, ALKORTOP, ALKORBRIGHT ve ALKORSOLAR ile ilgili teknik bilgilerin yanı sıra uygulama örneklerine de yer verildi.
Lika Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kabil katılımcıların ilgisini çeken başlıkları şöyle sıraladı: “Gerek yeni yapılarda, gerekse renovasyon projelerinde tercih edilen PVC-P membran ALKORPLAN’ın maliyet, yangın güvenliği, estetik, esneklik, dayanıklılık ve geri dönüşümlü oluşu ile çevresel etkiler açısından taşıdığı avantajlar öne çıktı. ALKORBRIGHT’ın emsalsiz güneş ışınını yansıtmak suretiyle ‘serin çatılar’ yaratarak, özellikle büyük hacimli kapalı yapılarda ‘ısı adaları’na yol açmaması, çok kolay temizlenebilir oluşu vurgulanan özelliklerdi. Ağır metaller içermeyen, çok hafif bir çatı kaplama örtüsü olan ALKORTOP’un mükemmel su geçirimsizliği ise müşteri tarafında beğeni ile karşılandı. Kristalize güneş hücresi panellerinin doğrudan monte edildiği ALKORSOLAR’lı çatıların gerek diğer uygulamalara kıyasla çatıya binen yükü azami ölçüde azaltması ve güneşten elde edilen verimi azami ölçüde artırması, yenilenebilir enerjilere yapılacak yatırımların cazip hale getiriyor. Hiçbir vida deliği olmadan uygulanması ve 200 km/saat hız ile esen rüzgâra dayanıklı oluşu, müşterilerimiz açısından oldukça dikkat çekici bulundu”. Kabil, etkinlikle ilgili: “Tüm bu yenilikleri ve rekabetçi avantajları ‘teknolojinin üretildiği merkezde’ tanıtım programımız devam edecek” dedi.
40 kişilik tanıtım gezilerinin ilk etabında Lika Yapı misafirlerine Art Nouveau akımının öncüsü ünlü Katalan mimar Antoni Gaudi’nin “Bitmeyen Kilise” olarak da anılan Sagrada Familia Kilisesi, ağaçlar altındaki bankları ve kitap, gazete, el sanatı ürünleri, özellikle de başta kuşlar olmak üzere ev hayvanları ve çiçek satılan küçük dükkanlarıyla popüler gezinti alanı Ramblas başta olmak üzere, Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti Barselona’yı gezdirdi. Grup, 100 bin kişilik kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük stadyumu olan Camp Nou’da, dünyanın en çok bilinen futbol takımı FC Barcelona’nın Atletico Bilbao ile oynadığı, 6-0 skorlu heyecanlı maçı coşkuyla izledi. Gezinin ikinci etabında ise FC Barcelona’nın Celta Vigo ile yaptığı 6-1 skorlu maç, Lika Yapı misafirlerinin eğlendiği anlara sahne oldu.

* Lika Yapı Hakkında

Lika Yapı Çatı Sistemleri, yenilikçi ve gelişmiş membranları ve üstün teknolojili tümleşik çok katmanlı çatı kaplamaları üretmekte, ithal etmekte ve uygulamaktadır. Geniş alan çatı kaplama ve yalıtım sistemlerinde Türkiye’de ve yurt dışında projeler üretmekte, projelerin çözüm ortağı olmaktadır. Yaklaşık bir yıldır Renolit distribütörü olarak tanıtım, satış, pazarlama ve teknik destek partnerliğini sürdürmektedir.